VR kino

Sa 70 setova VR naočala i pet VR filmova iz vlastite produkcije, Kino Edison je prvo VR kino u Hrvatskoj. Posjetite nas i pogledajte VR filmove i otkrijte uzbudljive zanimljivosti o gradu na četiri rijeke.

VR (Virtual Reality – Virtualna stvarnost) naočale omogućuju vam osjećaj boravka i kretanja kroz imaginarni prostor, a u VR filmovima produciranim od strane Kina Edison postanite sudionik sljedećih priča:

Jeste li se ikad upitali što je zajedničko riječima: Rod, Roditelji, Rodbina, Narod, Porod, Priroda, Urod…,  Da! to je Rod… u svakoj riječi.   A zašto Rod, pitate se?

Odgovor saznajte u VR filmu Stari gad Dubovac koji na zabavan način pokriva teme od dolaska starih Slavena do izgradnje, preko života u doba feudalizma, turske opasnosti te života danas.

 

Na trgovačkom putu koji vodi od Ljubljane prema Sisku…, u dolini s močvarom… netko se sjetio tu graditi… i  to grad  ‐ vojnu utvrdu. Da, da! Možda zvuči čudno, ali… osim Beča u okolici Samobora su bili rudnici bakra velike strateške vrijednosti… i to je trebalo zaštititi.

Kako se Karlovac razvio iz vojne utvrde u renesansni grad, koliko je uspješno branio Europu od turskih nadiranja, koje su ga sve nedaće stizale, kako ih je premostio te kako je izgledao u svoje zlatno doba, teme su ovog VR filma posvećenog jedinstvenoj Karlovačkoj Zvijezdi.

U 19. stoljeću svijet doživljava velike promjene. Izumljeni su film, telefon, automobil, žarulja, … I Karlovac postaje drukčije mjesto. Uređuju se parkovi i grade palače koje, osim za stanovanje, služe i za kulturne i obrazovne sadržaje, ali i za večernja uživanja.

Kako su živjeli Karlovčani toga doba, koja su mjesta do danas ostala najdraža okupljališta i koje su to ustanove bile i ostale centar kulturnog života grada? Odgovore na ova pitanja kao i brojne druge zanimljivosti doznajte u zanimljivom VR filmu Razvoj građanskog društva.

Za vještice ste već sigurno čuli. A za labatorce?

Legenda kaže da su labatorci strašna bića koja žive u rijeci i u predvečerje izlaze na obalu Kupe, hvataju djecu koja nisu na vrijeme došla kući i od njih rade sapun. Spominju se u usmenoj predaji od dana kad je prvi čovjek stupio na tlo budućeg Karlovca. Nitko ih nikada nije vidio, ali svi znamo da su tu negdje… uz obalu Kupe. Bili su tu i davno prije nas, prije postanka grada i vladali su tamnim prostranstvima močvare između Kupe i Korane. Spremni za priču o labatorcima?

Brojne su poznate osobe koje su na neki način vezane za grad Karlovac i koje su ostavile svoj trag, ne samo u Karlovcu, nego i u svijetu. U zanimljivom VR filmu Poznate ličnosti upoznajte neke od njih. Tko je prva hrvatska alpinistica? Tko je Monty Shadow? Gdje je Abesinija i koje su još zemlje proputovali Mirko i Stevo Seljan? Mnoge zanimljivosti očekuju vas u VR filmu koji otkriva detalje iz života poznatih Karlovčana.

Trajanje svakog filma je 20 minuta.
Preporučena dob gledatelja je 13+ godina, a sadržaj uključuje intenzivne vizualne podražaje.

Filmove je moguće pogledati u sklopu redovnih projekcija Kina, a svi zainteresirani filmove mogu pogledati i uz iskazivanje interesa na info@kino-edison.hr