Advent u Edisonu

Edisonova glazbena razglednica –pozdrav blagdanima!

Kako zvuče neke od najpoznatijih glazbenih tema u izvedbi Puhačkog orkestra grada Karlovca? Mi kažemo odlično, a vi se uvjerite i sami u ono što i ptice znaju – glazba je zvonka radost!

Datum i vrijeme održavanja: 17. 12. u 12:00 h.

Svevremeni božićni filmovi - čarolija klasika

Unatoč velikoj produkciji novih filmova božićne tematike, neki filmovi uvijek će imati posebno mjesto kada se radi o čaroliji blagdana. Ovog Adventa, Kino Edison donosi vam dva božićna klasika, za sve generacije. Ispunit će vam srca toplinom, a na lice staviti osmijeh. Vidimo se na:

  1. Sam u kući – srijeda, 20.12. u 17:30h
  2. Čudo u 34. ulici – petak, 22.12. u 18:00h

Filmska zabavaonica - Snađi se, ako ostaneš Sam u kući!

Inspirirani domisljatošću malenog Kevina, junaka omiljenog klasika Sam u kući, s našim prijateljima iz Zajednice tehničke kulture Karlovac izradit ćemo praktične i zabavne zezalice, a s obzirom da će polaznici radove ponijeti kućama, vjerujemo da će se zabava nastaviti i izvan radionice!

Preporučena dob: 6-12 godina

Datum i trajanje: subota, 23.12. od 11:30 – 13:00h

Napomena: Za ovu radionicu potrebna je prethodna prijava s obzirom da je broj sudionika ograničen. Prijave se primaju na organizacija@kino-edison.hr do 21.12. do 15:00h.

Filmska zabavaonica – animiraj i oživi blagdane!

Imaš li omiljeni blagdanski motiv koji želiš oživjeti? Pridruži nam se, zabavi te u odličnom društvu mentora iz Kinokluba Karlovac stekni novu vještinu stop animacije! Vidimo se! 

Preporučena dob: 9-13 godina

Datum i trajanje: srijeda, 27.12. od 10:30 – 12:30h

Napomena: Za ovu radionicu potrebna je prethodna prijava s obzirom da je broj sudionika ograničen. Prijave se primaju na organizacija@kino-edison.hr do 22.12. do 15:00h.

Tko je Grinch?

Ovaj čangrizavi lik nastao je davne 1957. kada je prvi puta objavljena priča „Kako je Grinch ukrao Božić“.

Autor priče američki je pisac za djecu i ilustrator Theodor Seuss Geisel, poznatiji kao Dr. Seuss (2. 3. 1904. – 24. 9. 1991.). Ako ste pomislili da je bio liječnik, prevarili ste se. Dodao je „dr.“ svom pseudonimu u čast svom ocu čija je želja bila da mu sin bude liječnik.

Priče Dr. Seussa poznate su po duhovitim rimama, smiješnim stvorenjima, maštovitim ilustracijama i moralnim porukama. Za svoj rad dobio je 1984. Pulitzerovu nagradu.

Prva ekranizacija priče „Kako je Grinch ukrao Božić“ napravljena je 1966. godine, 2000. snimljen je igrani film s Jimom Carryjem u glavnoj ulozi, a 2018. snimljen je animirani film „Grinch“.

Priču o Grinchu Dr. Seuss napisao je kako bi prenio važnu poruku – da bit Božića nisu pokloni, već zajedništvo.

Sretni blagdani!