DAN EUROPE U KINU EDISON

U suorganizaciji s Deskom Kreativne Europe – Uredom MEDIA Hrvatske i Europe Directom Karlovac u četvrtak 9. svibnja u Kinu Edison obilježen je Dan Europe, i to projekcijom filma „Vasil“ (Španjolska, Bugarska), scenaristice i redateljice Aveline Prat, producentske kuće Distinto Films (Španjolska) te u koprodukciji s tvrtkom Activist 38 (Bugarska).
Prije projekcije posjetiteljima su se obratili Martina Petrović, voditeljica DKE – Ureda MEDIA HR, Maja Vukić, pomoćnica ravnatelja HAVC-a, Maja Dujmović, ravnateljica Javne ustanove Regionalna razvojna agencija Karlovačke županije te Ivan Gojmerac, ravnatelj Kina Edison.
DKE – Ured MEDIA Hrvatske, Europe Direct Karlovac i Kino Edison organizirali su i tombolu za sve posjetitelje ove besplatne projekcije te nagradili tri sretne dobitnice prigodnim poklonima, a nakon projekcije posjetitelji su uživali u domjenku u predvorju Kina. ‍

Također, od 9. svibnja u 20 sati tri su filma s potporom Potprograma MEDIA besplatno dostupna putem interneta, u trajanju 72 sata. Zainteresirani ljubitelji filma u Bugarskoj, Hrvatskoj i Sloveniji imat će tako priliku pogledati filmove manje „vidljivih“, odnosno manje poznatih kinematografija. Svi su filmovi producirani u tri zemlje članice Potprograma MEDIA te su osvojili nagrade na međunarodnim filmskim festivalima. Uspjehom u zemlji i inozemstvu pokazali su nam da se razmjenom ideja, vještina i sredstava može stvoriti velika umjetnost!
Osnovna je svrha događanja Dan Europe – Slavimo naše priče! predstavljanje četiri uspješna filma koja dolaze iz tri europske zemlje: Bugarske, Hrvatske i Slovenije. Uz potporu Potprograma MEDIA Programa Kreativne Europe, čiji je jedan od temeljnih ciljeva poticanje koprodukcija, filmovi iz zemalja malih kinematografija imaju mogućnost ostvariti trenutnu vidljivost.

Filmovima se može pristupiti besplatno putem poveznice, a više informacija možete naći na:
https://www.mediadesk.hr/novost/dan-europe—slavimo-nase-price-u-organizaciji-dke—ureda-media-iz-hrvatske-bugarske-i-slovenije-te-u-partnerstvu-s-kinom-edison-iz-karlovaca-i-europe-directom-karlovac