EDISON I PAN NA ZEMLJIN DAN: BUVLJAK I EKOKINO 

Uoči i na Dan planeta Zemlje Kino Edison i udruga Eko Pan donose program kojim podsjećaju i potiču na važnost očuvanja okoliša i prirode. Pridružite se i podržite održivost! 

SUBOTA, 20. TRAVANJ 2024. OD 10 DO 14 SATI: 

BUVLJAK U EDISONU 

Iskoristite subotnje prijepodne za dobro i korisno druženje: prodajte ili razmijenite višak stvari iz ormara i kućanstva na buvljaku u proljetnom ruhu Edisona i promenade. 

Na buvljak donesite rabljene, a očuvane stvari: odjeću, obuću, torbe, nakit, knjige, stripove, ploče, igračke i sl. koje ćete izložiti na vješalici ili stoliću koje ćete obavezno ponijeti sa sobom. 

Uz Buvljak imamo i radionicu izrade zakrpa od starih čarapa od 11 do 12 sati: imate hrpu nesparenih čarapa sa super uzorcima i ne znate što s njima? Pridružite nam se na radionici gdje ćemo vaše čarape pretvoriti u prekrasne zakrpe. 

Pred nama je jedna super zabavna i fashion subota! 

Buvljak će se održati ispred Kina Edison, a u slučaju lošeg vremena u prostorijama kina. Sudjelovanje je besplatno uz prethodnu prijavu putem obrasca: https://bitly.ws/3hfwk 

Buvljak u Edisonu održava se na inicijativu volonterke Romane Franjković koja organizacijom događanja želi sugrađane potaknuti na kružnu ekonomiju i racionalnu potrošnju, smanjenje otpada i doprinos stvaranju zajednice koja promišlja i djeluje održivo. 

PONEDJELJAK, 22. TRAVANJ 2024. U 17 I 19 SATI: 

EKOKINO U EDISONU 

U partnerstvu s Kinom Edison i u suradnju s Okolišnim filmskim festivalom na Dan planeta Zemlje donosimo dva izvrsna dokumentarca: 

22.04.2024. u 17 sati: THE ENGINE INSIDE / Naš unutrašnji motor 

Trajanje: 81 min 

R: Colin Jones, Darren McCullough, Darcy Wittenburg, 2023. 

Ovaj izuzetno inspirativan i pozitivan film donosi priče šest različitih pojedinaca odanih jednostavnom stroju – biciklu. Njihov izbor svjedoči kako bicikli imaju potencijal promijeniti živote i pridonijeti boljem svijetu. 

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=P4odM4LMTuw  

22.04.2024. u 19 sati: FASHION REIMAGINED / Moda, iz početka 

Trajanje: 100 min 

R: Becky Hutner, Velika Britanija, 2022. 

Modna dizajnerica Amy Powney iz kultnog brenda Mother of Pearl nova je zvijezda londonske modne scene. Odrasla nekonvencionalnim životom u ruralnoj Engleskoj s roditeljima aktivistima, Amy je oduvijek zabrinjavao poguban utjecaj njezine industrije na okoliš. Kada osvoji željenu Vogueovu nagradu za najboljeg mladog dizajnera godine, Amy odlučuje novac od nagrade iskoristiti za stvaranje održive kolekcije od polja do gotovog odjevnog predmeta te transformirati čitavo svoje poslovanje. Njezino je putovanje vodi duboko u srž lanca nabave otkrivajući razoran ciklus od deforestacije i mučenja životinja do samoubojstava poljoprivrednika. 

Njezina osobna revolucija postaje predvodnicom mnogo veće društvene promjene. 

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=mEGkjFvwYwo  

Ulaz na filmove je besplatan uz prethodno preuzimanje ulaznice na blagajni kina. Ulaznice će za preuzimanje biti dostupne od 18. travnja. 

Za grupe učenika potrebna je najava dolaska na: eko-pan@eko-pan.hr 

Edison i Pan na Zemljin dan – događaj kojim podržavamo održivo!