MJESEC TURSKOG FILMA I KULTURE

Ovog proljeća ne morate planirati putovanje u jednu od najatraktivnijih i najposjećenijih turističkih zemalja u svijetu, jer ona dolazi u Karlovac.  

Turska, zemlja na dva kontinenata u kojoj se spajaju Istok i Zapad, bogate, burne i slavne prošlosti, od kojih je na našim prostorima najpoznatiji period Osmanskog carstva, a danas vibrantna sekularna zemlja predivne prirode, ostataka antičkih gradova, suvremenih središta, i mirisnih tržnica, u travnju gostuje u Kinu Edison. 

Zahvaljujemo Veleposlanstvu Republike Turske na svesrdnoj pomoći u realizaciji ovog ciklusa, a cjelokupni program pronađite niže i doživite Tursku u travnju u Karlovcu i Kinu Edison! 

Ulaz na filmske projekcije i ostala događanja je besplatan. Za ulaz na filmske projekcije potrebno je preuzeti ulaznice na blagajni Kina. 

PROGRAM: 

2. travnja 

18:45 – 19:00   otvorenje Ciklusa uz pozdravni govor otpravnika poslova turskog veleposlanstva Ertana Yılmaza 

19:00 – 21:00 projekcija filma Moj brat  

21:00 – 22:00 druženje uz turske delicije

Moj brat

trajanje filma: 120 min 

žanr: komedija, drama 

Dva ojađena brata pjevača kreću na put sa starim automobilom svog mrtvog oca kako bi izvršili njegovu oporuku, a to je da pjevaju na vjenčanju u Urli. 

9. travnja 

19:00     Pšenica 

trajanje: 128 min drama 

žanr: znanstvena fantastika 

Ovaj film je inspiriran poglavljem iz Kur’ana. Postapokaliptična priča smještena u svijet u kojem su oni koji prežive podijeljeni između ostataka gradova i poljoprivrednih zona u kojima vladaju korporacije i žive elite. 

16. travnja 

19:00    Aga bez novca 

trajanje: 101 minuta  

žanr: komedija, drama 

Zemljoposjednik u istočnoj Turskoj odlučuje prodati svoju zemlju nakon velike suše i sa svojom obitelji migrira u Istanbul. No borba za opstanak u ‘velikom gradu’ neće im biti lakša. 

23. travnja 

19:00    Stablo divlje kruške 

trajanje: 188 min 

žanr: drama 

Neobjavljeni pisac vraća se u svoj rodni grad nakon što je diplomirao, gdje traži sponzore za objavljivanje svoje knjige dok se nosi s očevom sklonošću kockanju. 

30. travnja 

19:00   Mađioničar 

trajanje: 122 min 

žanr: komedija, drama 

Propali mađioničar Iskender odlučuje krenuti na turneju kako bi spasio svoju karijeru, ali sa sobom mora povesti svog mrzovoljnog i senilnog oca. Turneja se sasvim neočekivano prekida kada mladenka zaista nestane s pozornice.