Raspored prikazivanja:
14. 10. 2023. u 20:00 h
19. 10. 2023. u 20:00 h
28. 10. 2023. u 21:00h

Kreator

Ulaznicu možete kupiti i na blagajni kina.

Trajanje:133 minute
Na programu do: 28/10/2023
Na programu od: 14/10/2023
Žanrovi: znanstvena fantastika, triler
Od vizionarskog redatelja filma Rogue One, Garetha Edwardsa, dolazi novi znanstveno-fantastični akcijski triler koji potiče na razmišljanje. Smješten pedeset godina u budućnost u kojoj se vodi rat između čovječanstva i umjetne inteligencije, Kreator je vizualno zapanjujući i potpuno originalan. Ovaj epski bezvremenski blockbuster pita se što to uistinu znači biti čovjek.

Usred rata između ljudske rase i snaga umjetne inteligencije, Joshua (Washington), kruti bivši agent specijalnih postrojbi koji žali za nestankom svoje supruge (Chan), regrutiran je da pronađe i ubije Stvoritelja, tajanstvenog arhitekta napredne AI tehnologije koji je razvio misteriozno oružje koje bi moglo okončati rat…i samo čovječanstvo. Joshua i njegov tim elitnih operativaca putuju preko neprijateljskih teritorija, u samo srce koje je okupirala umjetna inteligencija… samo kako bi otkrili da je oružje koje moraju uništiti zapravo AI u obliku malog djeteta.

Redatelj filma ‘Kreator‘ je Gareth Edwards, dok su u glavnim ulogama John David Washington (‘Tenet’), Gemma Chan (‘Vječnici’), Ken Watanabe (‘Početak’), Sturgill Simpson (‘Pas’), Madeleine Yuna Voyles i dobitnica nagrade Oscar Allison Janney (‘Ja, Tonya’). Scenaristi su Gareth Edwards i Chris Weitz.